EpShark

Ženy mají právo zlomit nos grázlovi

11. 1. 2019



Základním principem právního státu je možnost bránit se proti agresorovi. Pokud někdo někoho napadne, musí počítat s tím, že mu to napadený může vrátit. To je zákon akce a reakce.

cedule-v-nemeckych-zonach-beze-zbrani.jpeg (57,565 kiB)
Cedule v německých zónách beze zbraní. (pixabay)

Je jasné, že někoho postřelit jen za vulgární nadávky, by se do definice „nutné obrany“ nevešlo, ale v Rakousku se nyní řeší případ, který lidé na sociálních sítích a novináři nazývají jako „ochrana grázlů“. Dvacetiletý Afgánec sexuálně obtěžoval ženy při silvestrovských oslavách. A protože ženám bez svolení opakovaně sahal, kam neměl, a nepomohlo ani jejich jasné ne s tím, aby je nechal být, vrazila mu jedna z nich ránu pěstí do obličeje, přičemž mu zlomila nos.

To pravděpodobně ani sama neplánovala. Dle svých slov jen reagovala intuitivně. Teď jí ale rakouská policie a prokuratura chce stíhat za těžké ublížení na zdraví, což mi přijde jako absurdita roku — a to máme teprve začátek ledna.

Asi se mají nechat dál osahávat a znásilňovat

Tento případ ale zdaleka není první, kdy jsou trestáni ti, kteří se bránili, respektive ty. Z Dánska je už z roku 2016 známý případ 17leté dívky, která dostala pokutu za to, že proti muži, který jí stáhl kalhoty a chtěl ji znásilnit, použila pepřový sprej. Silně se v tomto ohledu přiostřuje legislativa i v Německu, kde o obyčejných pepřových sprejích mluví jako o zabijáckých a povoleny jsou už jen ty s minimální účinností, které by dokázaly od útoku odradit tak leda štěně jezevčíka.

A bohužel to není konečný výčet absurdit. V zemi se stává běžným i vytyčování „bezzbraňových zón“, kde policisté ženám prohledávají kabelky s cílem zabavit pepřové spreje, typicky např. po vystoupení z vlaku na nádraží v noci… A v Británii za pouhé držení pepřového spreje hrozí trest odnětí svobody v délce až 10 let (za baterku s paralyzérem je minimální trest 5 let). Pokud se vám to zdá hodně, tak vězte, že třeba v australském Novém Jižním Walesu je za pepřový sprej až 14 let! Ne, fakt to není apríl.

Jak se tedy bránit úchylům?

Co ale tedy mají dívky v Německu a Rakousku dělat? Německá nezisková organizace Bílý kruh má jasno — důrazně radí vyhýbat se všem zbraním, sebeobrana totiž prý často vede k eskalaci a v nejhorších případech vyprovokovává mnohem více násilí. Stačit má sebevědomé vystupování, jasná řeč těla a chodit jen po bezpečných cestách. Jenže kdo by čekal, že před vídeňskou radnicí plnou lidí nebo na hlavním náměstí v Kolíně nad Rýnem nebude bezpečno, že? Navíc osobně bych ránu pěstí zařadil do sebevědomého vystupování.

Když to shrnu, máme tu očividně novou dobu. Pokud se bráníte, můžete ohrozit útočníka a riskujete tak až vězení za těžké ublížení na zdraví, což je prý i jen zlomený nos. Ženy se tak asi dál mají nechat znásilňovat, protože ani prevence ve stylu „nikdy nevylézejte z domu“ není 100% zárukou ochrany. Současné pojetí lidských práv jednoduše dosahuje svých vrcholů a nejhůř to odnesou právě ženy…

Jedním ze základních pravidel naší společnosti je to, že muž je gentleman a ženského těla se dotýká pouze s jejím souhlasem. Pokud to někdo nechápe, nemá v naší společnosti co dělat. Pokud je cizinec, jako v popisovaném případě, zlomený nos by měl vzít jako bonus k nepodmíněnému trestu a letence zpátky domů. Díky doživotnímu zákazu vstupu do EU bude mít na co vzpomínat.

Přeji hezký den a veselou mysl!

Píše pan Tomáš Zdechovský na blog.idnes.cz

Článek vyšel na svobodny-svet.cz




Než začnete komentovat článek, přečtěte si prosím pravidla diskuze.
KOMENTÁŘ:

Dejv
12. 1. 2019 18:44
Mrtvý kozomrd=dobrý kozomrd !
Dejv
12. 1. 2019 18:43
Mrtvý kozomrd=dobrý kozomrd ?
Jozef Toporcer
11. 1. 2019 18:25
Najlepšia obrana pred kozojebmi je dobrá devína.

Vložit komentář: