EpShark

Rozklad Francie

3. 12. 2018



https://www.gatestoneinstitute.org/13335/fracturing-france

Překlad: Mikuláš Hrubiško

  • V novém programu Macronova vláda nabízí ve francouzských veřejných školách výuku arabštiny dětem mladším jako šest let, údajně k usnadnění integrace.
  • Zdá se, že francouzské orgány ignorují, že drtivá většina francouzských teroristů byla francouzskými občany, kteří mluvili perfektně francouzsky a na rozdíl od svých rodičů se narodili ve Francii. Byly dokonale "integrovaní". Ale odmítli to.

Americký prezident Donald Trump a francouzský prezident Emmanuel Macron se zúčastnili veřejného diplomatického střetu jen několik dní před Trumpovou návštěvou Francie. Začalo to, když Macron v rozhlasovém rozhovoru navrhl, aby měla Evropa vlastní armádu, aby se mohla chránit před USA. "Musíme se chránit před Čínou, Ruskem a dokonce i před Spojenými státy americkými," řekl Macron.

Ochrana Francie před Spojenými státy? V prosincovém projevu připomínajícím první světovou válku Macron při diplomatickém vítání svého hosta napadl za "nacionalismus" . Prezident Trump se hrdě označil za "nacionalistu" méně než tři týdny dříve.

Zdá se, že Macron používá výročí příměří podepsaného v roce 1918, aby se zapomnělo, co se děje ve Francii v roce 2018.

Gérard Collomb, francouzský ministr vnitra a až do minulého měsíce a současně starosta města Lyon, je zjevně pesimistický ohledně situace ve své zemi, podle komentáře, které uvedli Valeurs Actuelles . "Lidé nechtějí žít společně," říkal Collomb a pokračoval, že odpovědnost za bezpečnost během nedávného přistěhovalectví byla "obrovská". Collomb také varoval, že existuje jen "málo času" ke zlepšení situace. "Je těžké odhadnout, ale řekl bych, že za pět let se situace může stát nezvratnou. Ano, máme pět, šest let, abychom se vyhnuli nejhoršímu," dodal.

A nejhorší bude "secese", nebo jak to francouzský specialista na islám Gilles Kepel nazval: "La fracture".

Macron se však nezdá, že vůbec nenaslouchá varováním Collomba. Muž, který údajně křičel "Allahu Akbar", tento týden pobodal policistu v Bruselu během státní návštěvy Macrona v belgickém hlavním městě - první návštěva francouzského prezidenta od té doby, co ho Mitterrand navštívil v 80. letech. Macron také navštívil bruselský okresu Molenbeek, který definoval jako "území spojené s teroristickým dramatem a také místem iniciativ, sdílení a integrace". Sdílení a integrace?

Osm lidí bylo zatčeno při proti-teroristickém zákroku v březnu 2018 ve čtvrti Molenbeek. Důvěrná zpráva odhalila v loňském roce, že policie ve stejné čtvrti v Bruselu odhalila 51 organizací s podezřelými vazbami na džihádisty a teroristy. Mnoho podezřelých, kteří se podíleli na pařížských a bruselských teroristických útocích, buď žilo v Molenbeeku, nebo tam působili. Jak napsala Julia Lynchová z The Washington Post ohledně Molenbeeku:

"Jedna z 19 komunit v oblasti bruselského metra byla místem, kde žil jeden z útočníků bombového útoku v roce 2004 v Madridu a také Francouze, který zastřelil čtyři lidi v Židovském muzeu v Bruselu v srpnu 2014. Marocký střelec v bruselském a pařížském vlaku Thalys v srpnu 2015 tam pobýval se svou sestrou."

Pokud existuje místo, kde Collombovo pojmenování "secese" není jen varováním, ale i skutečností, toto místo se jmenuje Molenbeek. Roger Cohen z The New York Times nazval toto místo jako "islámský stát Molenbeek". Takové okresy nejsou pouze belgickým fenoménem. "Dnes víme, že ve Francii existuje 100 čtvrtí, které mají potenciální stát se tím,čím se stal Molenbeek"řekl tehdejší ministr mládeže a sportu Patrick Kanner v roce 2016. Jedním z nich je město Trappes , domov mezinárodní fotbalové hvězdy Nicolase Anelky, ale i domov vysokého počtu džihádistů, kteří odtud šli bojovat do Sýrie nebo do Iráku.

Ve Francii bylo v letošním roce zmařeno šest plánovaných teroristických útoků, uvedl ministr vnitra Laurent Nunez. "Od listopadu 2013 bylo 55 plánovaných islámských útoků zmařeno díky činnosti zpravodajských služeb, včetně šesti tenhle rok," uvedl Nunez.

V posledních měsících nebyla francouzská scéna ovládána novými velkými teroristickými útoky, ale každodenním deštěm zastrašování. 60letý Francouz se minulý týden procházel pařížskou ulicí se zabalenými vánočními dárky, když mu cizinec srazil brýle a udeřil ho. "To je to, co děláme nevěřícím," řekl útočník muži. Několik dní před tím byli na ulici napadeni i francouzští židovští občané třemi muži.

Na ideologické frontě "Macron pokračuje ve stopách prezidentů, kteří se snažili, a neuspěli, vytvořit francouzský islám,uvedl Politico . Podle Wall Street Journal:

"Nyní vláda prezidenta Emmanuela Macrona uvažuje o tom, že rodičům poskytne sekulární alternativu k tomu, že budou prolínat arabštinu a islám tím, že prosadí více francouzských veřejných škol, které budou nabízet dětem mladším jak 6 let arabské lekce ..."

Robert Ménard, starosta jihofrancouzského města Béziers, prohlásil, že "výuka arabštiny vytvoří více ghett". Zdá se, že francouzské orgány ignorují, že drtivá většina francouzských teroristů byla francouzskými občany, kteří mluvili perfektně francouzsky a na rozdíl od svých rodičů se narodili ve Francii. Byly dokonale "integrovaní". Ale odmítli to.

Potvrzení islámské vlny přišlo minulý září v šokující zprávě Institutu Montaigne nazvané "Islámská továrna". Podrobně popisuje extrémní úroveň radikalizace francouzské muslimské společnosti. Podle jeho ředitele, Hakima El Kharouniho, extremističtí muslimové ve Francii "vytvářejí alternativní společnost, paralelní, oddělenou. S klíčovým konceptem: halal". Macron neudělal téměř nic, co by zastavilo tuto expanzi.

"Dvě nebo tři salafistické mešity byly uzavřeny za 18 měsíců, [ale] zahraniční financování mešit nebylo zakázáno," uvedla nedávno vůdkyně národní strany Marine Le Pen. Cíl zahraničního financování podrobně popsal bývalý předseda Křesťanské demokratické strany Jean-Frédéric Poisson ve své nové knize Islám, dobytí Západu. "Rozšíření islámu na Západě je součástí strategického plánu vyvinutého 57 státy, které tvoří [organizaci] islámské spolupráce - jakousi muslimskou Organizaci spojených národů - která plánovala šíření práva šaría v Evropě", Poisson uvedl v rozhovoru tento měsíc. "Oni otevřeně deklarovali ambici, že na Západě vytvoří paralelní civilizaci".

Existuje ovšem více než kulturní úroveň. Philippe De Villiers, politik a esejista, co pracoval v blízkosti Macrona, nedávno zopakoval varování, které vyslovil jeho bratr generál Pierre de Villiers, bývalý šéf francouzské armády. Generál de Villiers varoval Macrona před možnými vnitřními nepokoji v nestabilních pařížských předměstích: "temnější strany města světla". Podle Philippa De Villierse by jeho bratr řekl Macronovi: "Kdyby se předměstí vzbouřily, nedokázali bychom se s tím vyrovnat, nemůžeme si to dovolit, nemáme dostatek mužů."

Dva novináři z hlavních deníků Le Monde, Gérard Davet a Fabrice Lhomme nedávno vydali knihu s názvem Inch'allah: l'islamisation à visage découvert ("Jak si Alláh přeje: odhalená tvář islamizace"), vyšetřování "islamizace" z velkého pařížského předměstí Seine-Saint-Denis. Tam a na mnoha dalších předměstích vzrůstá antisemitismus. Podle francouzského premiéra Eduarda Philippeho, byl zaznamenán nárůst protižidovských trestních „činů“ o 69% v prvních devíti měsících roku 2018. Francis Kalifat, prezident oficiálního orgánu, který zastupuje francouzské židovské komunity, nazval antisemitismus jako "rakovinu."

Ve zprávě, z tohoto léta z Paříže, se New York Times podrobně zabývaly židovským exodem z multikulturních předměstí: "Více než 50 000 se přestěhovalo do Izraele od roku 2000, ve srovnání s asi 25 000 francouzskými Židy, kteří odešli mezi lety 1982 a 2000". Existuje také vnitřní exodus:

"V Aulnay-sous-Bois počet židovských rodin poklesl na 100 v roce 2015 z 600 v roce 2000, v Le Blanc-Mesnil na 100 rodin ze 300, v Clichy-sous-Bois je nyní 80 židovských rodin ze 400, a v La Courneuve je 80 rodin z původních 300."

"Možná prožíváme konec civilizace - naši," říká Philippe de Villiers, francouzský politik a spisovatel.

"Mezi rozpadem římské říše a vlastním úpadkem jsou společné dva body: Římská senátorská šlechta, která myslí pouze na to, že přidá do své vany pouze další vrstvu porfyru, už nepovažuje potřebu chránit hranici své Říše".

Zdá se, že Macron byl zaneprázdněn pouze tím, že přidal vrstvu porfyru na Francouzskou "majestátnost".

V loňském roce se Macron představil jako kandidát, který se "rozešel se systémem". Za pět let bude jeho prezidentský mandát u konce. Podle bývalého ministra vnitra Gérarda Collomba to budou pravděpodobně poslední roky, než se skutečný "rozchod" stane nezvratným. Nejen pro Francii, ale také pro Evropu.

Giulio Meotti, kulturní redaktor Il Foglio, je italský novinář a autor.

Pro další podobné články navštivte českou verzi Gatestone institutu




Než začnete komentovat článek, přečtěte si prosím pravidla diskuze.
Vložit komentář: