EpShark

K aféře Kerčský průliv

28. 11. 2018



Pokud je něco poučného na "aféře Kerčský průliv", je to - naprosté ztroskotání politiky našich eurofilních rusofobních dobrotrusů.

V EU existuje cosi jako pecking order, klovací pořadí, podobně jako mezi slepicemi u krmítka. Na pomyslném čele stojí bohaté hujerské země - Němec, Francouz atd. Za nimi země jako Maďarsko či Itálie - nejsou hujerské, ale protože vedou samostatnou politiku, musí se s nimi počítat. Pak jsou země všelijak lavírující, jako ČR, Slovinsko a podobně, a úplně dole je Ukrajina, chudý nohsled a polo-kolonie.

Proč se Ukrajina do té provokace pustila, je jasné: Porošenko se bojí voleb, chce se jim vyhnout za každou cenu. Proč si to Rus (ať už důstojník na místě, nebo vedení státu) nenechal líbit, je taky jasné. Komu to jasné není, půjčte si někde staré vojenské plavidlo a zkuste takhle blbnout třeba pod Golden Gate Bridge v San Franciscu.

Jenže Ukrajina je v pasti. Vykradená, vytunelovaná, před zimou, "západní zázrak" se nekoná. Protože jsou v koutě, spustili tu provokaci v nejnevhodnější čas:

1. Macronovi se bouří střední třída - je to úder ze strany, odkud to nečekal a proti kterému jsou samopalníci v ulicích houby platní.

2. Merkelové se bouří její vlastní strana. Nikdy nebyla tak politicky slabá a panicky se bojí Vánoc, protože jakýkoli větší islámský útok, kterému zabránit nemůže, znamená její konec.

3. Evropský "střed", od Pobaltí po Itálii, je vůči "centru" ve stavu otevřené vzpoury. Obrovskou chybou hujerů byl tlak na pilu ohledně "globálních paktů". To přimělo k jasným stanoviskům i dosud lavírující země jako Estonsko, Chorvatsko nebo Slovensko. Bez nadsázky lze říct, že brusel už nekontroluje ani původní EU-dvanáctku a každý další jeho krok jen přiblíží nevyhnutelný rozpad.

4. Británie, proslulá možná nejšílenější protiruskou rétorikou (Skripal atd.) je ponížená Brexitem a dá se říct, že má vlastní starosti. Mayová může klidně padnout, stačí, když tomu trochu pomůže Donny zpoza Atlantiku.

Suma sumárum, na celý Kerčský incident takříkajíc "sere pes" - a jediný, kdo máchá pěstičkami a pomalu by rukoval do války, je český sluníčkový politik (Fiala, Petříček atd.) případně novinář (skoro všichni). Jeden se až diví, kolik ichtylů, kteří by včera nenašli na mapě Kyjev nebo Rostov, najednou skloňují pojmy jako Azov, Mariupol, Kerč…

Smutné ale je, že i na naše rusofoby sere pes. Nedokázali ani poměrně banálně shodit Babišovu vládu, a najednou by chtěli mašírovat na Moskvu …

Martin Konvička

Zdroj: Facebook profil Martina Konvičku

Další texty autora najdete na webu Nová Buržoazie




Než začnete komentovat článek, přečtěte si prosím pravidla diskuze.
KOMENTÁŘ:

Jarda
30. 11. 2018 8:12

Sidi napsal: příspěvěk hodný Nobelovy ceny ... za blbost.

Co můžeš čekat od emancipa. Když žena vaří je kuchařka, když pere pradlenka, uklízí uklizečka. Když toto vše dělá doma chlap je emancip.
openeyes
29. 11. 2018 19:09
Z článku je jasné, že prebieha rozpad vládnej moci na úrovni významných EU štátov i celkovo celej únie. Je to nebezpečné práve kvôli ľahkému narušeniu mieru v EU - neokonom by sa to náramne hodilo, preto stále skúšajú rôzne zápalné šnúry - naposledy cez kolóniu, niekedy zvanú Ukrajina. Z tohto uhla pohľadu je teda "najhodnejší čas", a tiež je viditeľné i to, že tieto "problémy" v EU niekto vyvoláva úmyselne!
Sidi
29. 11. 2018 1:39

Eman napsal: Větší stupiditu, od užitečných idiota, jsem zatím nečetl.

příspěvěk hodný Nobelovy ceny ... za blbost.
Eman
28. 11. 2018 18:07
Větší stupiditu, od užitečných idiota, jsem zatím nečetl.
alexander
28. 11. 2018 17:07
Skvele napísané !!
tdx
28. 11. 2018 15:28
Bohužel, Estonsko zřejmě vyměklo a na globální pakt o migraci přistoupí. Ono vůbec spoléhat se na země, nad nimiž se vznáší odér jejich fašistické/nacistické minulosti, se obecně moc nedoporučuje.
Jerry
28. 11. 2018 14:35
Hezky a jasne popsany stav. Dekuji j

Vložit komentář: