EpShark

Elon Musk odmítl dodržovat bruselskou cenzuru, EU uvažuje o blokování Twitteru ve všech členských zemích

30. 5. 2023



SLOVANKA

V posledních dnech proběhla čilá debata mezi Elonem Muskem a eurokomisařem Thierrym Bretonem, který je pravou rukou Jourové co se cenzury týká.

Zatímco v USA neprošla cenzura přes tzv. 1. dodatek, v EU, jejíž pravidla jsou dokonce nadřazena i ústavám jednotlivých zemí, lze cenzurovat jak libo. To se ostatně dávno děje, jen v nejbližší době se počítá s tím, že cenzura ještě přitvrdí.

Elon Musk stáhl Twitter z tzv. „dobrovolného kodexu praxe EU proti dezinformacím“, jako by Bruselem zmíněné slovo „dobrovolná“ samo o sobě nebylo dezinformací.

Komisař EU Thierry Breton na to ihned zareagoval a záhy vydává nepříliš skrývané výhrůžky.

tweetu včera večer – který potvrdil dřívější zprávy o blížícím se odchodu Twitteru z kodexu EU – Breton vydal platformě sociálních médií  otevřené varování: Řekl Twitteru, že se nemůže skrýt před příchozí právní odpovědností v této oblasti.

„Twitter opouští dobrovolný kodex zásad EU proti dezinformacím. Povinnosti však zůstávají. Můžete utíkat, ale nemůžete se schovat. Kromě dobrovolných závazků bude boj proti dezinformacím od 25. srpna zákonnou povinností podle #DSA. Naše týmy budou připraveny k vymáhání,“ prohlásil Breton.

Mimochodem, doporučuji nahlédnout do vlákna pod tento Bretonův výrok. Uživatelé Twitteru dávají Bretonovi a EU ty jejich cenzurní praktiky pěkně sežrat.

Každopádně je – jak i někteří pisatelé uvedli – jediná cesta jak zabránit mnohem širší cenzuře, kterou hodlají eurofašisté zavádět.

Nesmí tam být příští rok opět navolen převážně politický odpad, který tam poslali jak občané (europoslanci), tak vlády (eurokomisaři).

Článek vyšel na svobodny-svet.cz




Než začnete komentovat článek, přečtěte si prosím pravidla diskuze.
Vložit komentář: