EpShark

Už i mainstream přiznává: Na Německo přichází ekonomická katastrofa

22. 9. 2022



Jen neuvádí to, že jediným důvodem vzniku této situace je protiruská politika vlády a slepě vazalská podřízenost USA.

V úterý si mohl německý občan přečíst v Die Welt mj. tuto větu:

„Inflační vlna nebo masový krach – jeden z těchto scénářů Německo postihne.“

Die Welt ale zamlčuje, že tato katastrofa je již déle v Německu přítomna a zároveň klame v tom, že přijde jen jeden z těchto scénářů. Neboť už jsou tu oba tyto hororové scénáře!

Zároveň jen jeden jediný číselný údaj ukazuje, jak bude explodovat na podzim vyprazdňování peněženek občanů a poté i jejich úspor, které samozřejmě mnozí nemají.

Jedná se o číslo 45, 8

Na pohled naprosto běžné a normální číslo, v případě Německa ale symbolizuje a určuje rozměr ekonomické katastrofy.

Protože o 45,8 procent vzrostly v srpnu v Německu výrobní ceny. Pro domácí producenty to znamená nejvyšší výrobní náklady na jejich produkty od začátků statistiky v roce 1949!

To pochopitelně znamená extrémní nárůst cen jejich produktů. A i když producenti přirazí na původní ceny jen část ze svých mimořádně zvýšených výrobních nákladů, tak tato dramatická situace nese v sobě jak politický, tak i sociální dynamit.

Neboť pokud němečtí producenti zvýší ceny příliš, tak dojde k inflační explozi a sociálním nepokojům. Pokud by jich zvýšily ale jen málo, tak lze očekávat vlnu krachujících producentů, tedy firem.

Jak uvedl die Welt, tak ceny za elektrický proud a další formy energie se v Německu oproti loňskému roku více než zdvojnásobily. Velmi dramatické pro firmy je zdražení elektřiny – oproti roku 2021 se zvýšila její cena o 174,9 procenta.

Pochopí to Německo, že mnohem dříve zničí sebe, než Rusko?

Nestačí mu dva zářivé příklady z historie, které ukazují, že Rusko nelze zničit?

Těmi příklady jsou Napoleon a Hitler. Přičemž Hitler namísto Ruska totálně zničil Německo a jeho „přičiněním“ se Německo stalo devotním a poslušným vazalem USA.

roman-bednar.com

Článek vyšel na svobodny-svet.cz




Než začnete komentovat článek, přečtěte si prosím pravidla diskuze.
KOMENTÁŘ:

Pavel Molík
22. 9. 2022 20:11
A nás Německo strhne s sebou do zelené žumpy.

Vložit komentář: