EpShark

Británie: policie říká občanům, aby hlásili "urážlivé" komentáře, i když se nejedná o zločiny

19. 9. 2018



…zatímco se míra násilné kriminality v zemi zrychluje a pouze u 9% zločinů se odhalí viník.

Policie ve Velké Británii se stala terčem posměchu po tom, co úřady povzbuzovaly občany, aby začali nahlašovat "urážlivé komentáře", které ale ani nejsou klasifikovány jako zločiny z nenávisti.

"Kromě nahlašování zločinů z nenávisti uveďte, prosím, incidenty, které se neklasifikují jako trestné činy, ale které mohou obsahovat například útočné nebo urážlivé připomínky, on-line, osobně nebo písemně. Nesnášenlivost nebude tolerována v jižním Yorkshire. Ohlásit to a zastavit to," uvádí tweet z policií South Yorkshire Police.

Twitter Ads info and privacy

Informační stránka byla také zveřejněna v následném tweetu, který uvádí: "Policie může stíhat jen tehdy, když je zákon porušen, ale my také chceme vědět o incidentech nesnášenlivosti, které ale nejsou trestním činem. Tyto případy pravděpodobně nejsou trestným činem, ale často mohou být považovány jako zločiny postiženými osobami a mohou někdy eskalovat zločinnost."

Tento tweet vyvolal tisíce odpovědí, protože konkrétně říká lidem, aby hlásili i případy, které nejsou považovány za zločin.

"Tohle vůbec nebylo promyšleno. Dokážu si představit, že vaši policisté, kteří už byli přepracováni, četli tento tweet a nešťastně zírali na pracovní zátěž na počítači a zoufale se snažili zapamatovat si, proč se přidali k této profesi," tweetoval jeden respondent.

Jak přesně chcete vyšetřovat tyto ne-zločiny a co vám dává autoritu k vyšetřování těchto případů?

Mnozí lidé upozornili na absurdní situaci v zemi, která má obrovský problém s muslimskými znásilňovacími gangy, které zneužívají děti, včetně Sheffieldu a Rotherhamu, které jsou v jižním Yorkshire, zatímco policejní síly ztrácejí čas s "urážlivými" poznámkami na internetu.

Ve skutečnosti v současné době probíhá 98 vyšetřování , zda reakce policie v South Yorkshire na tyto gangy v Rotherhamu nebyla příliš pomalá a zda nedošlo u některých policistů k osobnímu selhání. Skutečnost, že policejní zdroje jsou věnovány vágním a nepodstatným "incidentům z nenávisti", zatímco země trpí násilným zločinem, je také směšná.

Čísla zveřejněná v červenci ukazují, že pouze 9% trestných činů končí s usvědčením podezřelých. V některých oblastech země policisté říkají občanům, že přestanou vyšetřovat "trestné činy nízké úrovně", jako je krádež v obchodech, vandalizace automobilů a menší škody na majetku v důsledku rozpočtových škrtů.

Mezitím je každý rok ve Spojeném království zatčeno více než 3 000 lidí podle článku 127 zákona o komunikacích z roku 2003, které činí nezákonným úmyslné " způsobení nepříjemnosti, nebo úmyslné způsobení zbytečných obav jinému".

Mike

Zdroj: Paul Joseph Watson




Než začnete komentovat článek, přečtěte si prosím pravidla diskuze.
Vložit komentář: