EpShark

Emmanuel Macron, užitečný idiot islamismu

11. 5. 2017



Yves Mamou

Originálně publikováno Gatestone Institutem

- Emmanuel Macron, "užitečný bezvěrec," není podporovatel terorismu nebo islamismu. Je něčím ještě horším: on dokonce nepřipouští z této strany žádnou hrozbu.

- Macronovo politické hnutí bylo do velké míry infiltrováno militanty z muslimského bratrstva

- Je Macron otevřeným podporovatelem islamismu ve Francii? Politicky korektnější by bylo říct, že je "globalistou" a "podporovatelem multikulturalismu". A tím pádem nepovažuje Islamismus za národní hrozbu pro Francii. Jak sám říkal, francouzská kultura podle něho neexistuje.

Během studené války se Sovětským svazem se těmto lidem říkalo "užiteční idioti". Tihle lidé nebyli členy komunistické strany, ale podporovali a pracovali pro ideje Lenina a Stalina. Ve 21. století je komunismus konečně mrtvý, ale islamismus narostl do té míry, že nahradil komunismus jako globální hrozbu.

Stejně jako komunismus sbíral do svých řad užitečné idioty, sbírá islamismus užitečné bezvěrce. Je tady ale jeden důležitý rozdíl: v časech Sovětského svazu, užiteční idioti byli intelektuálové. Teď jsou užiteční bezvěrci politici a jeden z nich byl před pár dny zvolen za Francouzského presidenta.

Emmanuel Macron, užitečný bezvěrec není podporovatel terorismu nebo islamismu. Je něčím ještě horším: on dokonce nepřipouští z této strany žádnou hrozbu. Po útocích z listopadu 2015 v Paříži, Macron řekl, že francouzská společnost musí převzít "část zodpovědnosti" za "hrozné podmínky ve kterých džihádisté žijí".

"Někdo, pouze proto, že nosí plnovous, nebo má muslimské jméno, má čtyřikrát vyšší šanci, že nezíská práci, než někdo, kdo není muslim," přidal. Takže když někdo přijde ze Sýrie ozbrojen kalašnikovem a za opaskem má spoustu výbušnin a zavraždí pár lidí, tak tím jenom chce poukázat na dlouhodobou nezaměstnanost muslimů?

Macron dále obviňuje Francouze, že jsou rasisté a islamofobové. "Neseme část zodpovědnosti", varoval, "protože tenhle terorismus je živen nedůvěrou, kterou jsme umožnili zakořenit v naší společnosti… a pokud nebudeme okamžitě konat, tak nás rozdělí ještě víc".

Následně Macron řekl, že francouzská společnost se "musí změnit a být více otevřená." Více otevřená čemu? Islámu samozřejmě.

20. dubna 2017, po tom co islámský terorista zabil jednoho policejného důstojníka a zranil dva další v Paříži, Macron řekl: "Nedokážu vymyslet protiteroristický program za jednu noc". Po dvou letech neustálých teroristických útoků na Francouzském teritoriu, prezident přiznal, že se vůbec nezabýval a nezohledňoval bezpečnostní rizika své země ve svém volebním programu?

Navíc 6. dubna, v čase prezidentské kampaně, profesorka Barbara Lefebvre, která je autorkou knihy o Islamismu, odhalila divákům France 2 v televizním programu L'Emission Politique, že členem Macronova volebního týmu je Mohamed Saou – radikální islamista. Byl to Saou , v tom čase manažer Macronova politického hnutí "En Marche", který propagoval na Twitteru, klasickou islamistickou větu "Nejsem Charlie".

Macron zacítil potencionální skandál a vyhodil Saoua, ale 14. dubna byl pozván do rádia Beur FM – francouzské muslimské rádiové stanice. Macron tady omylem řekl (myslel si, že to nevysílají): "On [Saou] říkal něco příliš radikálně. Ale každopádně, Mohamed je dobrý člověk, velice dobrý člověk".

"Velice dobrý", tím asi myslel to, že Saou pracoval na tom, aby přilákal co nejvíce muslimů do Macronova tábora.

Je Saou izolovaný případ? Samozřejmě, že ne. 28 dubna, Mohamed Louizi, autor knihy Proč jsem opustil muslimské bratrstvo, zveřejnil detailní článek na facebooku, kde obviňoval Macrona, že se stal "rukojmím islámských voličů". Luiziho článek zveřejnil jména a datumy, vysvětlující, jak bylo Macronovo politické hnutí do velké míry infiltrováno militanty z muslimského bratrstva. Bude zajímavé vidět, kolik z nich bude kandidovat v jeho hnutí v následujících parlamentních volbách.

24. dubna, Unie islámských organizací Francie (UOIF), obecně známá jako francouzská pobočka muslimského bratrstva, veřejně oslovovala Muslimy aby "volili proti xenofobním, antisemitistickým a rasistickým ideám Národní fronty a masivně volili pro Macrona"

Proč?

Je Macron otevřeným podporovatelem islamismu ve Francii? Politicky korektnější by bylo říct, že je "globalistou" a "podporovatelem multikulturalismu". A tím pádem nepovažuje Islamismus za národní hrozbu pro Francii. Jak sám říkal, francouzská kultura podle něho neexistuje. Macron vlastně popřel, že Francie je země se specifickou kulturou, historií, uměním a literaturou. 22 února, když navštívil Francouzské občany v Londýně, Macron řekl: "Francouzská kultura neexistuje. Je tady kultura ve Francii a ta je multikulturní". Jinými slovy, na francouzském území, francouzská kultura a francouzské tradice nemají větší důležitost, než importované kultury migrantů. Ten samý den v Londýně, Macron zopakoval tuto urážku: "Francouzské umění? Nikdy jsem se s ním nesetkal!"

Na druhou stranu, při interview s anti-islámským magazínem Causeur řekl: "France nikdy nebyla a nikdy nebude multikulturní zemí".

Protože je politikem, Macron neoslovuje Francouzské občany jako celek. Oslovuje různé skupiny voličů. Když navštívil Alžírsko, řekl, že kolonizace byla "zločinem proti lidskosti". Pravděpodobně tak doufal, že tím nasbírá hlasy Francouzských občanů Alžírského původu.

V čase své prezidentské kampaně, Macron vždycky říkal, to co lidé chtěli slyšet. Francouzi pravděpodobně za chvíli zjistí, že pro Macrona příslušnost k vlasti, přemýšlení o hranicích a identifikace někoho k mateřskému jazyku, ke specifické kultuře, nebo umění není nic jiného než zastaralý odpad.

Yves Mamou

Z anglického originálu přeložil Mike

Text vyšel na webu www.gatestoneinstitute.org




Než začnete komentovat článek, přečtěte si prosím pravidla diskuze.
KOMENTÁŘ:

pithart blbý
24. 8. 2017 15:46

Jarin napsal: Macron je podle mne Užitečným idiotem v plánech Massonů,zednářů usilující o světovou moc.

výkonný praporčík Merkelové,kterou "drátkuje" její řídící důstojník:Putin
Aleš Pakosta
26. 6. 2017 9:28

Jarin napsal: Macron je podle mne Užitečným idiotem v plánech Massonů,zednářů usilující o světovou moc.

Hm, zednářů - já myslím, že jde spíše o Mohamedány. Dobytím světa se zabývají už čtrnáct století, a dnes jsou k tomu blíž než kdy předtím. Čtěte korán, tam to všechno je (plus Súnu a hadísy)
Jarin
15. 5. 2017 23:33
Macron je podle mne Užitečným idiotem v plánech Massonů,zednářů usilující o světovou moc.

Vložit komentář: