EpShark

Vysluníčkovaná redaktorka BBC

11. 7. 2018



Jak probíhal v BBC rozhovor s maďarským ministrem zahraničí.

Renomovaná britská BBC vysílala rozhovor s maďarským ministrem zahraničí Péterem Szijjártó. Rozhovor byl šokem pro diváky z důvodu vystupování dotyčné redaktorky, která se neudržela a spustila téměř hysterický výstup.

O objektivitě některých redaktorů veřejnoprávních médií si nikdo z nás nedělá iluze, ale to, co předvedla redaktorka Emily Maitlis z britské veřejnoprávní BBC v rozhovoru s maďarským ministrem zahraničí Péterem Szijjártó, je opravdu neuvěřitelné. Její obvinění z xenofobního jednání premiéra Orbána nebo neustálé skákání do řeči známe velice dobře i u nás z doby propuknutí migrační krize, kdy jiný než ten „správný“ názor se ve veřejnoprávní TV nemohl objevit.

Můžeme jen závidět Maďarům, jak se jejich ministr zahraničí dokáže postavit soustředěnému tlaku médií. Porovnáme-li s našimi současnými nebo nedávno minulými ministry zahraničí, spíše než obrana zájmů našich lidí byla vždy v popředí vidina bruselské židličky.

Všimněte si v rozhovoru neadekvátně podrážděné reakce dotyčné redaktorky na slova maďarského ministra zahraničí, že sami Maďaři si mají právo rozhodovat o tom, koho si pozvou a kdo bude u nich žít. Tato slova působí na dnešní multikulturalistickou frontu jako „rudá hadra“ na býka. Nejinak tomu bylo i v případě rozhovoru BBC. Posuďte sami (s českými titulky):

Paní redaktorka

Emily Maitlis

je typickou představitelkou dnešních „pokrokových absolventů“ britských univerzit s mesiášským pojetím přístupu k problémům spojených s migrací bez ohledu na bezpečnostní důsledky takového jednání.

K moderování tohoto interview s maďarským ministrem ji bezesporu kvalifikovalo to jediné správné vidění světa, s kterým se bohužel dnes a denně setkáváme v dnešním mediálním mainstreamu západní Evropy.

Po zhlédnutí dotyčného rozhovoru je člověku spíše smutno, když si uvědomí, jaké renomé měla BBC a její zpravodajství ještě před pár lety.

Jednání a způsob komunikace paní redaktorky a ve výsledku celé BBC je dnes bohužel odrazem značně pokřivené optiky zvráceného pojetí lidských práv s upřednostněním práv menšin bez ohledu na práva původní populace nesoucí na zádech břímě stále větší odpovědnosti za ty, kteří tuto odpovědnost zneužívají.

BBC v případě hodnocení a pohledu na migrační krizi sklouzává k lacinému aktivismu, který bychom očekávali spíše u politických neziskovek.

A co je ještě důležitější, BBC vyčnívající hlavně v minulosti svým nadhledem a odstupem, dnes postupně ztrácí obojí, včetně diváckého kreditu. A to je určitě škoda. Pro nás diváky, čtenáře i samotnou BBC.

Píše pan Robert Troška na blog.idnes.cz

Článek vyšel na svobodny-svet.cz




Než začnete komentovat článek, přečtěte si prosím pravidla diskuze.
KOMENTÁŘ:

Pavel II
11. 7. 2018 18:43

Pavel napsal: Takového ministra zahraničí bychom také potřebovali.

Celou Maďarskou vládu bychom tu potřebovali.
Pavel
11. 7. 2018 14:12
Takového ministra zahraničí bychom také potřebovali.

Vložit komentář: