EpShark

Ministr vědomě porušuje zákon?

18. 4. 2021



Pokud mne dnes sluch nešálil, tak nový ministr zdravotnictví na dnešní, jeho zcela první, tiskové konferenci bez uzardění prohlásil, že zcela vědomě a úmyslně porušují zákon?

Celá ta slavná tiskovka je zde, nyní mi ovšem jde pouze o tato tvrzení v čase od 51:24 do 53:43:

Je to věc, kterou jsme očekávali a to je právě odpověď na to, proč jsme nešli na ta úplně nejmenší čísla, protože jsme si mysleli, že právníci budou trošku vstřícnější k tomu, aby nám, nás nenutili k tomu udělat opravdu udělat epidemiologickou katastrofu v tom, že umožníme úplně všechno rozvolnit, zvlášť v situaci, kdy naší prioritou je samozřejmě sport a proto jsme se snažili nějakým způsobem ho umožnit, ale na druhou stranu tou hlavní prioritou v tomto okamžiku bylo zahájení školní docházky aspoň pro tyto skupiny a proto my se z epidemiologického hlediska trošku bojíme toho přidávat tam nějaké další oblasti, už byla velká diskuze o tom, jestli otevřít to papírnictví nebo ne. Nebo jestli otevřít dětské oblečení, ale tam opravdu z logiky věci prostě , když ty děti rok nechodí do školy nebo do školky, tak prostě ta noha jim vyroste a nemají v čem do tý školy jít a buď by musely bosy anebo v botech rodičů. Takže to asi není úplně optimální situace, proto se to tam přidalo bez nějaké velké diskuze.

Máte pravdu, že právníci nás do nějakých čtrnácti dnů, tří týdnů, podle toho jak rozhodne soud, asi spláchnou s tím, že nemáme nic omezovat. My jsme si toho vědomi, ale mysleli jsme, že i oni budou korektnější a budou nám pomáhat v tom udržení té epidemiologické situace na uzdě, ale myslím si, že i tato, já to nechci říkat právní chyba, protože my jsme si toho vědomi, ale toto oddálení toho zahájení těch sportovních činností uvnitř nám aspoň trošku nabídne možnost posoudit tu epidemiologickou situaci. … Takže pojďme si počkat, tedy za prvé, jak dopadne tohleto soudní jednání a jak máme zkušenosti tedy už na ministerstvu, tak určitě dopadne v náš neprospěch a jsme si toho vědomi, ale nedá se prostě nic dělat, uvažujeme i trošku jako lékaři a ne jen jako právníci.

Opravdu ministr zdravotnictví zcela veřejně natvrdo prohlásil, že si je plně vědom toho, že těmi opatřeními porušují zákon, takže jim to do čtrnácti dnů až tří týdnů shodí právníci respektive soud? A že to dělají zcela účelově, aby tím získali těch čtrnáct dní? Dělá si z nás srandu?!? Kde to jsme, když ministr zcela vědomě a účelově vyhlašuje protiprávní opatření? Kam nám zmizel právní stát?

Autor: Ivo F. Cilich | cilich.blog.idnes.cz

Článek vyšel na svobodny-svet.cz




Než začnete komentovat článek, přečtěte si prosím pravidla diskuze.
Vložit komentář: