EpShark

Babiš s Hamáčkem nám vyhrožují zastřelením

5. 3. 2021



Nasazení vojáků proti pokojným občanům naší republiky je něco naprosto nepřijatelného. Musíme jej chápat jako otevřenou výhrůžku hrubým násilím.

Došlo k dalšímu podupání svobody občanů České republiky pod záminkou boje s koronavirem. Vláda každým svým krokem ukazuje, že nemá epidemickou situaci pod kontrolou a místo konstruktivních kroků vedoucích k jejímu zvládnutí dělá to jediné, na co stačí schopnosti a charakter jejích představitelů: dupe po lidech.

Již téměř rok jsou občané naší republiky nuceni trpně snášet jedno plošné opatření za druhým, aniž by jim vláda byť jediným svým krokem a jediným opatřením dokázala, že existuje světlo na konci tunelu. Jsme svědky soustavného selhávání státu, žádné plošné opatření v zásadě nezafungovalo, a vláda trestá občany za svoji neschopnost.

Nová opatření, absurdní omezení pohybu jen na katastr své obce, nutnost vyplňovat čestná prohlášení pro cestu do práce, další omezování svobodného podnikání — to vše je třeba ve světle dosavadních vládních „úspěchů“ pokládat za nefunkční v celkovém kontextu aktuální situace. Cena za případnou, velmi nepravděpodobnou dlouhodobou účinnost je nepřiměřeně vysoká. Přitom sám premiér Babiš již předem předpokládá, že nová vlna opatření nebude účinná a začíná již nyní, v první den jejich platnosti, mluvit o dalším zpřísňování.

Je dále třeba upozornit, že Babišova vláda je první, která od roku 1969 použila armádu proti vlastním lidem. A znovu se ukazuje bezpáteřnost a zbabělost tzv. opozice, která není nejen schopna ale ani ochotna se takovému bezpráví postavit. Je jedno, zda už po občanech naší republiky začali vojáci střílet — důležité je, že mají prst na spoušti. Uvědomují si vlastně vojáci, kteří zatím jen obrazně řečeno ale dříve či později i reálně míří na ty, které mají chránit, že se uposlechnutím rozkazu a účasti na této hanebné misi zpronevěřují vojenské přísaze platné od července 2016?

Je třeba podpořit a vítat jakoukoliv racionální formu občanského nesouhlasu, odporu a neposlušnosti. Proti bezpráví a tyranii je třeba se postavit. Jinak svobodu zpět nezískáme. Bojujeme na dvou frontách — vedle koronaviru čelíme bezprecedentní mocenské zvůli pánů Babiše a Hamáčka. Ale společně je můžeme zvládnout.

Píše pan Luboš Zálom na zalom.blog.idnes.cz

Článek vyšel na svobodny-svet.cz




Než začnete komentovat článek, přečtěte si prosím pravidla diskuze.
Vložit komentář: