EpShark

Francie: směrem k celkovému poddání islámu a zničení svobody projevu

3. 4. 2018




Francouzská vláda a francouzský soudní systém tvrdí, že zacházejí se všemi náboženstvími stejně, ale ve skutečnosti zacházejí s islámem, jako by byl "rovnější" a mohl si užívat zvláštních privilegií. Ti, kteří kritizují islám - nebo kteří jen poukazují na důsledky islámského terorismu - jsou oběti tvrdého soudního stíhání, zatímco nenávistných a rasistických organizací se to nikdy nedotkne.

"Kdo má právo říct, že za třicet až čtyřicet let nebude Francie muslimskou zemí? Nikdo v této zemi nemá právo zpochybňovat naše právo na naději pro společnost, která bude věrná islámu." - Marwan Muhammad, mluvčí "Společně proti islamofobii ve Francii".

Prezident Macron nedávno řekl, že chce zákon proti "falešným zprávám". Pokud bude zákon přijat, všechny online časopisy ve Francii, které nesdělují to, co vláda definuje jako "pravdivé zprávy", jejich činnost by mohla být okamžitě pozastavena ze strany vlády. Pokud se nacházejí mimo Francii, přístup k nim by byl zablokován. Islámské on-line časopisy a webové stránky nejsou na seznamu šiřitelů "falešných zpráv". Jaké on-line časopisy a webové stránky jsou na tomhle seznamu? Ty, které zpochybňují islám.


Po vraždách většiny zaměstnanců ve francouzském satirickém časopise Charlie Hebdo v Paříži dne 7. ledna 2015 a držení rukojmích a vraždám v košer supermarketu o dva dny později se ukázalo to, co bylo mnohým už dávno zřejmé: Francie se stala cílem islámského terorismu. Obrovská demonstrace , která se konala 11. ledna v Paříži, spojila milion a půl lidí s účastí politiků z celého světa.

Na krátkou chvíli se zdálo, že Francie je zemí, kde byli zástupy lidí připraveni postavit se za svobodou projevu a vláda byla připravena bojovat za západní hodnoty.

Bohužel toto zdání netrvalo dlouho.

Po mnoho let je svoboda projevu ve Francii postupně potlačována, zejména pokud jde o islám a islámský terorismus. Novináři, kteří tvrdí, že islám často nevypadá jako náboženství míru, ale spíše jako náboženství války byly systematicky a tvrdě stíháni. Nový ředil Charlie Hebdo také nebyl ušetřen: byli žalováni již v roce 2006, v roce, kdy časopis znovu publikoval dánské karikatury Mohammeda. Byli pak žalováni znovu v roce 2007, 2012 a 2013. Spisovatel Michel Houellebecq byl předvolán k soudu v roce 2010 pro tvrzení, že islám je "hloupé" náboženství. První soudní trest proti polemikovi Éricovi Zemmourovi pochází z roku 2011. Webová stránka Riposte Laïque byla založena v roce 2007, aby bojovala proti cenzuře, bránila sekularismus a zachovala si právo kritizovat islám. Množství žalob proti jeho zakladateli, Pierre Cassenovi bylo obrovské.

Soudní stíhání proti těm, kteří se odvážili mluvit "nesprávně" o islámu, se po vraždě lidí z Charlieho Hebda nezastavilo, spíše se zintenzivnilo. Teroristické útoky, k nimž došlo ve Francii v listopadu 2015 a v červenci 2016, nevedly k žádným demonstracím, pouze k projevům smutku, strachu a rezignace . Francouzští politici používali prázdná slova , hovořili o nebezpečích "fanatizmu" a říkali, že Francie je "ve válce" - ale nikdy nepojmenovali nepřítele. Novináři a spisovatelé, kteří říkali, že teroristé, kteří útočí na Francii, byli muslimové a že "islamismus" je přímo propojený s islámem se museli zodpovídat za svá slova u soudu a byli pokutováni tisíci eury.

Éric Zemmour stejně jako Pierre Cassen strávili hodiny před soudem, kterému poskytly přesvědčivé důkazy - ale marně .

Od zvolení prezidenta Emmanuela Macrona před rokem se situace zhoršila. Dne 20. června 2017, na konci post-ramadánské iftar večeře, kterou sdílel s muslimskými vůdci, prezident Macron uvedl, že "nikdo by neměl uvěřit, že islám není s Republikou slučitelný" a že "nikdo by neměl říkat, že Francie odmítá muslimskou víru" a že "pokus o to, aby byl islám zobrazován jako náboženství, které podporuje vraždění a teror" musí být odsouzen. Většina francouzských kritiků islámu zaslechla tuto zprávu a opatrně se umlčela. Riposte Laïque to neudělal, ale taky z toho vyplynuly důsledky.

20. ledna 2018 byl Pierre Cassen odsouzen za "podněcování k nenávisti vůči muslimům" k pokutě ve výši 12 000 dolarů. Dostal také tříměsíční trest odnětí svobody. Brzy bude znovu převeden před soud za opakování stejného "zločinu" a mohl by být dokonce poslán do vězení .

Několik evropských vlád zdůraznilo, že kritika islámu může vést k stíhání a odsouzení. V poslední době byla britským , dánským a německým občanům doručena podmíněná odsouzení. Pokud bude Pierre Cassen uvězněn, bude poprvé někdo v západní demokracii poslán do vězení za kritiku náboženství.

Ještě horší je, že Cassen není ani autor článku, na který se soudci zaměřili a článek pouze říká to, co je zřejmé: že radikální muslimové jsou ve válce s Francií a Západem a že podněcování k zabíjení nevěřících je přítomno v Koránu. Cassen byl odsouzen jako redaktor Riposte Laïque. Od roku 2012 však hostuje Riposte Laïque Švýcarsko a má švýcarského redaktora. Pierre Cassen už nemá v organizaci ani oficiální roli. Je to prostě snadná kořist, protože žije ve Francii. Pierre Cassen je zjevně obětí zneužívání soudu a plánuje požádat o politický azyl ve Švýcarsku.

Dva členové francouzské Národní fronty, Gilbert Collard a Marine Le Pen , bývalá kandidátka na prezidentský úřad, která získal 35% hlasů v květnu 2017, byla také nedávno obviněna z "podněcování k násilí". A to dokonce ani neuveřejňovala texty kritizující islám. Poté, co novinář porovnal jejich stranu (Národní frontu) s islámským státem, tweetovala fotky, ukazující zvěrstva spáchané islámským státem, a přidal pod fotografii: "Toto je islámský stát". Tihle lidé rovněž čelí vážným pokutám a trestům odnětí svobody. Fotky, které oni tweetovali nejsou dokonce žádným tajemstvím: jsou široce dostupné na internetu.

Původně byli Collard a Le Pen chráněni poslaneckou imunitou. Jejich parlamentní imunita byla však francouzským národním shromážděním téměř jednomyslně zrušena . Toto je poprvé, kdy členové demokratické západní vlády riskují, že budou uvězněni za zveřejnění široce dostupných fotografií islámských zločinů.

Francouzské zákony jsou stále častěji používány francouzským soudním systémem, aby potlačily jakoukoli kritiku islámu. Navíc v nebezpečném překrucování skutečnosti jsou kritici islámského teroristického násilí systematicky prezentováni francouzskými soudci jako příklady podněcování k nenávisti a násilí. Hrozba vězení je přidána k hrozbě pokut.

V důsledku toho jsou ti, kteří kritizují islám - nebo kteří jen poukazují na výsledky islámského terorismu - obětí neférového trestního stíhání, zatímco nenávistných a rasistických organizací se nikdy nedotknou. Islámské hnutí " Natives of the Republic" například pravidelně publikuje texty , které říkají, že"chamtiví Židé ovládají globální finanční systém" a že "sionisté zabíjejí palestinské děti kvůli potěšení", ale nikdy nejsou odsouzeni. Houria Bouteldja, mluvčí hnutí, publikovala knihu popisující Židy jako zuřivé příznivce "islámofobie" a uvedla, že holocaust je "pouze malý detail" historie. Nedávno se zúčastnila proti-izraelských demonstrací, kde vlály vlajky Hamasu a Hizballáhu a zobrazovány byly portréty vrahů Židů. Židovské organizace vyjádřily své rozhořčení a podaly stížnosti - bez úspěchu.

Francouzská vláda a francouzský soudní systém tvrdí, že zacházejí se všemi náboženstvími stejně, ale ve skutečnosti zacházejí s islámem, jako by byl "rovnější" a může si užívat zvláštních privilegií.

Ve Francii jsou útoky proti islámu neškodné a vzácné, ale vedou k vážným trestům: v lednu 2016 muž položil plátky šunky před mešitu. Byl okamžitě poslán do vězení na několik týdnů. Útoky proti křesťanství jsou však nespočetné, někdy násilné, ale téměř nikdy nevedou k žádnému trestnímu stíhání. Francouzská divadla produkují protikřesťanská představení téměř každý rok. Ve hře nazvané "O koncepci Boží tváře", která je v současné době hrána po celé zemi, je po dobu téměř dvou hodin ukazován velký urážlivý portrét Ježíše Krista zakrytý hmotou, která má představovat výkaly. Francouzské ministerstvo kultury dotuje toto turné. Žádný divadelní režisér by si nicméně nedokázal představit podobnou protiislámskou show.

Šest až osm miliónů muslimů žije ve Francii a jejich počet se neustále zvyšuje . Zbývajících 400 tisíc francouzských Židů Francii ještě neopustilo, ale každý rok se jejich počet zmenšuje . Praktikující křesťané mizí a kostely jsou často prázdné .

Z průzkumů veřejného mínění vyplývá, že značná část francouzské populace si myslí, že islám je hrozbou, ale francouzské orgány stíhají ty, kteří hovoří o této hrozbě.

V roce 2005 byla situace již vážná. Muslimské vzpoury a rabování se konaly po celé zemi. Francouzský prezident Jacques Chirac požádal imámy, aby obnovili klid a výměnou začal neoficiálně předávat muslimům vládu nad mnohými okresy v zemi. O několik let později prezident Nicolas Sarkozy prohlašoval, že organizuje "francouzský islám" založený na struktuře, kterou vytvořil v roce 2003, kdy byl ministrem vnitra. Požádal francouzské muslimské vůdce, a vyzval je k "umírnění". Neúspěšně: Francouzští muslimští vůdci jednomyslně řekli, že "islám není násilný" a"nepotřebuje se umírnit". Slíbil, že zatočí s "no-go zónami" a vezme si zpět okresy, které opustil Jacques Chirac. Ale také selhal. V roce 2006 bylo ve Francii 751 no-go zón a toto číslo se nijak nesnížilo. Prezident François Hollande neudělal nic a nechal situaci dál zahnívat. Prezident Emmanuel Macron nyní hovoří o nutnosti "reorganizovat islám Francie" , ale vypadá, že to vzdal.

Macron nedávno řekl, že chce vytvořit pozici "Velkého imáma Francie", člověka, který by byl " duchovním vůdcem " islámu ve Francii. Dodal, že by chtěl vidět výstavbu velkých "katedrálních mešit" v každém důležitém francouzském městě. Také chce, aby se arabština učila na každé střední škole, dále chce udržovat vztah mezi muslimy a jazykem jejich náboženství. Slibuje pozitivní diskriminaci ve prospěch muslimů a rozhodnější boj proti"těm, kteří útočí na islám". Nikdy nepoužívá slova "radikální islám". Mluví o "radikalizaci", ale říká, že hlavním nebezpečím je " radikalizace sekularismu " Neskrývá, že ti, kteří bránili sekularismus - a jasné oddělení vlády od islámu (např. Riposte Laïque ) - jsou překážkou cesty, kterou hodlá následovat." Boj proti "radikalizaci sekularismu" nabírá na obrátkách!

Marwan Muhammad, mluvčí "Kolektivu proti islamofobii ve Francii" řekl v roce 2011:

"Kdo má právo říct, že za třicet až čtyřicet let nebude Francie muslimskou zemí? Nikdo v této zemi nemá právo zpochybňovat naše právo na naději pro společnost, která bude věrná islámu."

Každý den ve Francii mají muži, jako je Marwan Muhammad, více důvodů k optimismu.

Prominentní islámský kazatel Tariq Ramadan je v současné držen ve vězení Fleury-Mérogis poblíž Paříže: soudci nemohli ignorovat ohromné množství obvinění ze znásilnění. Někteří francouzští muslimové stále tvrdí, že je nespravedlivě obviněn. Mnoho dalších lidí říká, že je podvodníkem a zdá se, že jsou připraveni se ho zbavit. Říkají, že je naléhavé vytvořit "autentické francouzské islámské instituce" plně "uznané francouzskou vládou". Prezident Macron to nemohl říci lépe. Francouzská islamizace se nezastavuje.

Prezident Macron nedávno řekl, že chce zákon proti "falešným zprávám". Pokud bude zákon přijat, všem online časopisům ve Francii, které nesdělují to, co vláda definuje jako "pravdivé zprávy", může být okamžitě pozastavena jejich činnost ze strany vlády. Pokud se nacházejí mimo Francii, přístup k nim by byl zablokován. Islámské on-line časopisy a webové stránky nejsou na seznamu šiřitelů "falešných zpráv". Jaké on-line časopisy a webové stránky jsou na tomhle seznamu? Ty, které zpochybňují islám.

Dr. Guy Millière, profesor na univerzitě v Paříži, je autorem 27 knih o Francii a Evropě.

Z anglického originálu přeložil Mike

Pro další podobné články navštivte českou verzi Gatestone institutu




Než začnete komentovat článek, přečtěte si prosím pravidla diskuze.
KOMENTÁŘ:

Petr Skorpion
6. 4. 2018 22:03

Michal napsal: Macrone ,Merkelova a Juncker by meli mit papiry na hlavu ...jsou to zradci nas vsech ...no nemam pravdu? Nebo mam cekat ze za tento komentar me policie dojede zatknout? Lidi by se meli spojit a spolecne tady ty osoby natlacit k utesu a nahlas zarvat HOP a rovnou do pekla.

I kdepak Mišo. Ti jsou velmi chytří a poslouchají nadřízené. Naťukej si do vyhledávače: globalizace podle Thomase Barnetta. I ta věta, že odpůrce globalizace budou pozabíjeni není novinářský blábol, ale opravdu ji použil ve svém projevu.
petr skorpion
6. 4. 2018 21:57

Martin napsal: Ja ani nemam slov.. snad jen aby jste zacali stavet nove veznice, protoze jestli se uz zavírají lidi za to ze reknou pravdu, nebo svuj nazor, tak vam ty preplneny nebudou stacit.. a hsem zvedavej kdo bude vsechny ty vezne zivit kdyz ty vase spinavy pristehovalecky mrdky nehnou ani prstem a jeste se tim chlubí. Ja se nakonec nedivim kdyz dostavaji tisíce euro mesicne ???

Poslední Sobotkův podpis ve funkci nebylo Lithium za hloupé 2 biliony, ale souhlas se sjednocením dávek migrantům a republika nebude blokovat jednání, ale podpoří ho.
LADISLAV FLEKAL
6. 4. 2018 13:03
ČAS EURO NACISTŮ NASTÁVÁ JEDINÁ ZÁCHRANA JE RUSKO A PAN PUTIN
Martin
5. 4. 2018 12:47
Ja ani nemam slov.. snad jen aby jste zacali stavet nove veznice, protoze jestli se uz zavírají lidi za to ze reknou pravdu, nebo svuj nazor, tak vam ty preplneny nebudou stacit.. a hsem zvedavej kdo bude vsechny ty vezne zivit kdyz ty vase spinavy pristehovalecky mrdky nehnou ani prstem a jeste se tim chlubí. Ja se nakonec nedivim kdyz dostavaji tisíce euro mesicne ???
Buksa9
4. 4. 2018 13:03

Michal napsal: Macrone ,Merkelova a Juncker by meli mit papiry na hlavu ...jsou to zradci nas vsech ...no nemam pravdu? Nebo mam cekat ze za tento komentar me policie dojede zatknout? Lidi by se meli spojit a spolecne tady ty osoby natlacit k utesu a nahlas zarvat HOP a rovnou do pekla.

Od té doby co píchá muslimku, se mu to v palici promícháme.
Michal
4. 4. 2018 12:23
Macrone ,Merkelova a Juncker by meli mit papiry na hlavu ...jsou to zradci nas vsech ...no nemam pravdu? Nebo mam cekat ze za tento komentar me policie dojede zatknout? Lidi by se meli spojit a spolecne tady ty osoby natlacit k utesu a nahlas zarvat HOP a rovnou do pekla.

Vložit komentář: