EpShark

Merkelové spojenec chválí Orbánův hraniční plot a žádá, aby byli deportováni nelegální migranti

23. 3. 2018



Manfred Weber vyzval k výraznému zvýšení ochrany vnějších hranic EU a k deportaci všech nelegálních migrantů - ocenil také pohraniční zeď Maďarska.

Weber pak řekl, že islámská kultura je v rozporu s evropskou kulturou v zajímavém rozhovoru pro Die Welt.

Weltu řekl : "Musíme zajistit, aby každý migrant, který nemá trvalé právo na pobyt opustil Evropu. V opačném případě bude ochota lidí přijímat skutečné uprchlíky ztracena. Koaliční dohoda signalizuje otevřenost těm, kteří ji potřebují, ale také jasně uvádíme, že existují jasná omezení a zákon musí být prosazen.

"Hlavním úkolem je boj proti pašerákům. Proto potřebujeme naši vlastní evropskou pohraniční policii, která si zaslouží své jméno. To znamená 10 000 lidí, nikoli 1500, kteří budou vybaveny vrtulníky, letadly a loděmi. To by také byl signál pro státy na vnější hranici EU, že je nenecháváme osamocené.

"Zadruhé potřebujeme tábory na vnějších hranicích, kde se rychle zkontroluje stav migrantů. Zatřetí jsou zapotřebí další dohody o uprchlících, jako je ta s Tureckem a čtvrtý Marshallův plán pro Afriku, který vytvoří perspektivu pro tento kontinent."

O islámu Weber řekl: "Jako náboženství, které dává kontinentu historicko-kulturní identitu, patří islám do Evropy stejně málo, jak patří do Německa." Jaké jsou podle něj hodnoty Německa?

"Patří mezi ně základní křesťanské hodnoty a rozvoj prostřednictvím vzdělání, rovná práva mužů a žen, svoboda médií, demokracie a právní stát, sociální a ekologické tržní hospodářství. Tyto základní principy se uplatňují v celé Evropě. Ve většině muslimských států nejsou součástí životní reality."

A chválí hraniční plot Viktora Orbána, o něm řekl: "Maďarsko zajistilo, že schengenské právo je uplatňováno na vnějších hranicích. Opatření, například výstavba plotů u hranic se Srbskem, aby byla zajištěna kontrola migračních toků, si zasluhují ne kritiku, ale naši podporu."

Od mainstreamového německého politika poměrně překvapivá slova. Probouzí se konečně Evropa do reality masové, nekontrolované migrace a získává postupně zdravý rozum?

Mike

Zdroj: Westmonster




Než začnete komentovat článek, přečtěte si prosím pravidla diskuze.
Vložit komentář: