EpShark

Německá vláda a YouTube se pokoušejí cenzurovat rostoucí protesty proti Merkelové

8. 3. 2018



V sobotu proběhla velká demonstrace obyčejných Němců ve městě Kandel. Dokonce ani německá veřejnoprávní média již nemohou skrývat počet lidí, kteří se vydávají do ulic, aby protestovali proti Merkelové a její destruktivní politice otevřených hranic. Kandel je symbolické místo, protože je to místo, kde byla zavražděna 15letá německá dívka afghánským uprchlíkem.

Zpočátku německá média hovořili o 1500 demonstrantech, ale jak policie oznámila číslo kolem 4500, rychle se změnil jejich tón. Nicméně YouTube a dokonce i německá policie se pokoušely cenzurovat pochod.

Mnoho lidí si natáčelo pochod na video, aby ukázali veřejnosti, že je to mírumilovná akce a dokazujou tím, že tvrzení mainstreamových médií o tom, že je to "radikálně pravicový" pochod jsou nepravdivé. Některá hesla zněli "Merkelová musí odejít", "Nebudeme mlčet" a "Ti, kteří to tady nemají rádi, musí z Německa odejít".




Německá zpravodajská kancelář Focus nazvala tento pochod s 1500 zúčastněnými, jako "krajně pravicový", ale termín je většinou používán k tomu, aby evokoval, že protestující jsou nacisté bez použití tohoto slova.

YouTube dokonce klesl tak nízko, že zakázal živý přenos z akce. V žádném případě to nebylo nic radikálního, video jenom ukazovalo, jak se účastníci pochodu pohybují. Z YouTube se v poslední době odstraňuje obsah, s nímž jejich majitelé nesouhlasí. Dokonce i velkým kanálům, jako jsou Infowars, nyní hrozí, že budou vymazány .

Reportérovi RT-Germany a ostatním novinářům bylo dokonce zakázáno natáčet násilný levicový protest. Novináři tvrdili, že Antifa je obtěžovala a snažila se jim vzít kamery.

Místo toho, aby jim pomohla, policisté řekli tisku, že tam nebylo dovoleno natáčet a zatkli by je, kdyby se snažili pokračovat v natáčení. To je v rozporu se skutečným německým právem, ve kterém existuje právo na filmování na veřejném místě a na veřejné události.

Došlo pouze k jedinému incidentu, a to bylo tehdy, když se pokojný protest setkal s levicovými extremisty z hnutí Antifa. Pouze dva lidé na pochodu při odhadovaných 4500 byli zatčeni. Populistická strana AfD oznámila další jarní protest před dalšími volbami, protože socialistická SPD porušila další volební slib a hlasovala pro vstup do velké koalice s Merkelovou.

Zatímco tradiční strany nadále porušují své volební sliby a nadále ztrácejí přízeň voličů, jak ukázaly nedávné průzkumy veřejného mínění, AfD je nyní druhou nejsilnější stranou v zemi, a zároveň ztrácí jak socialistická SPD, tak Merkelové CDU.

Tyto průzkumy a demonstrace jsou jasným signálem, že způsob, jakým Angela Merkelová řídí tuto zemi, již není tolerován veřejností. Rostoucí anti-Merkelovské hnutí je tady a už nemůže být umlčeno!

Mike

Zdroj: Voice of Europe




Než začnete komentovat článek, přečtěte si prosím pravidla diskuze.
Vložit komentář: