EpShark

Dva Němci již zemřeli kvůli léčbě nekvalifikovanými lékaři z řad migrantů

20. 2. 2018



Německá lékařská komora bije na poplach po dvou smrtelných incidentech s nekvalifikovanými lékaři ze strany migrantů, uvádí zprávy Neue Westfälische :

Jejich nedostatečná odbornost ovlivňuje péči o nemocné v Německu, říká prezident lékařské komory Theodore Windhorst. Zatímco komora kontroluje jazykové dovednosti svých lékařů, nekontroluje jejich odbornou způsobilost.

Již dva případy pacientů léčených lékaři ze strany migrantů vedly ke smrtelným výsledkům. Dítě zemřelo v nemocnici Westphalia-Lippe poté, co příslušný gynekolog z Libye prokázal nedostatečné znalosti.

V jiném případě byl člověk, který právě spadl a narazil si hlavu, poslán bez další diagnostiky ke psychiatrovi. Muž později zemřel na krvácení do mozku. Oba lékaři byli podle německé komory lékaři se zahraničními tituly a "pochybných jazykových dovedností".

Lékař se zahraniční kvalifikací, který chce pracovat v Německu, potřebuje státní licenci. Pokud lékař pochází z členského státu EU, ESVO nebo Švýcarska, je to snadné: jejich tituly jsou ekvivalentní.

V ostatních částech světa jsou kvalifikace odlišné a je třeba je intenzivně kontrolovat. Zatím není známo, zda nedošlo v Německu k více podobných případů s nekvalifikovanými lékaři z řad migrantů.

Mike

Zdroj: Voice of Europe




Než začnete komentovat článek, přečtěte si prosím pravidla diskuze.
KOMENTÁŘ:

Jitka
21. 2. 2018 16:12

Zdeněk napsal: A to je v Německu nedostatek lékařů, nebo je povinnost tyto "specialisty" zaměstnávat ? Oni s tím mají Němci zkušenosti z 90.let, kdy museli přednostně zaměstnávat lidi z bývalé NDR, i když to byli neumětelové. Tady v rámci falešné korektnosti děláme pokusy na lidech, no ono se to nepovedlo, ale dáváme jim šanci, jaká to novina.

Ono mi to připadá, jako by měli úkol likvidovat Evropu jakýmkoliv způsobem. Nechcete nás?..... Tak vás budeme léčit. Likvidace s velkým úspěchem. A baba Merkel si myje ruce
Zdeněk
21. 2. 2018 14:46
A to je v Německu nedostatek lékařů, nebo je povinnost tyto "specialisty" zaměstnávat ? Oni s tím mají Němci zkušenosti z 90.let, kdy museli přednostně zaměstnávat lidi z bývalé NDR, i když to byli neumětelové. Tady v rámci falešné korektnosti děláme pokusy na lidech, no ono se to nepovedlo, ale dáváme jim šanci, jaká to novina.

Vložit komentář: