EpShark

Martin Schulz právem prohrál všechno

11. 2. 2018



Odstupující předseda německé sociálnědemokratické strany Martin Schulz oznámil, že nevstoupí do vlády velké koalice a nepřijme post ministra zahraničí. Pojem „nepřijme“ je ale nepřesný. Schulz chtěl ministerstvo zahraničí vyrvat z rukou jiného neúspěšného předsedy SPD Gabriela, kterému ho navíc sám slíbil. Ale Schulz chtěl pro sebe prebendu za to, že svojí politickou neschopností úspěšně snížil již tak nízké volební preference SPD. Jenom odpor uvnitř jeho strany ho donutil k ústupu.

Martin Schulz je dokonalým ztělesněním současného západoevropského politika. Sebestředný, intelektuálně podprůměrný, neuvěřitelně arogantní a nespolehlivý. Po prohraných parlamentních volbách řekl, že jeho strana půjde do opozice a že on nikdy nebude ministrem v kabinetu Angely Merkelové. Pár týdnů poté chtěl, skryt za dětinsky primitivní argumenty, oba tyto sliby porušit. A stalo se mu to, co se (bohužel) ostatním jemu podobným postavám nestává dost často. Prohrál všechno.

Pro nás je jeho příběh poučný ještě z jednoho důvodu. Martin Schulz přišel z Bruselu a patří k těm oblekům bez obsahu, kterých je tam nadbytek. A takoví lidé jako on zaujímají v EU vysoké funkce. Takoví lidé jako on chtějí rozhodovat o osudech národů. Byl to právě Schulz, kdo vyhrožoval nám a ostatním středoevropským zemím všemožnými tresty, když nebudeme přijímat nepřizpůsobivé ekonomické migranty, kterým on z neznámého důvodu říká uprchlíci.

Takoví lidé jako Schulz vedou Evropskou unii. A takovým lidem přisluhují naši samozvaní exekutoři dobra. To jsou ti, kteří opovrhují obyčejnými lidmi za to, že odmítají „více Evropy.“ Více té Evropy, pro kterou byl i pan Drahoš. A Schulzův neslavný konec dělá z Drahošovy prohry cosi jako zásah prozřetelnosti.

V Německu teď začal karneval. Předseda karnevalového výboru z Kolína nad Rýnem doporučil Schulzovi (ještě před dnešním zakončením jeho kariery) aby si oblékl masku šaška. To je ale nespravedlivé, vůči šaškům. Protože ti, na rozdíl od Schulze, ze sebe dělají blázny záměrně.

Petr Robejšek

Zdroj: Facebook profil Petra Robejška




Než začnete komentovat článek, přečtěte si prosím pravidla diskuze.
Vložit komentář: