EpShark

Je Babiš kouzelný dědeček?

23. 1. 2020



Následující článek jsem napsal v roce 2017 a malinko přestal být aktuální. ČSSD je už ze hry a tehdy jsem úplně nechápal, že Babiš zkrátka vsadil na marketing víc, než ostatní strany. Ale třeba to někoho pobaví?

Babiš na mě od začátku působil hrozně negativně a nesympaticky. Když jsem ho poprvé v televizi uslyšel promluvit, přišlo mi, že mluví jako nějaká guma z hospody (a ne protože má slovenský přízvuk). Hrozně mi připomněl jednoho učitele, kterého jsem měl na strojárně. Ten nosil celý rok jedno tričko, jeho hodiny byly úplně o ničem a sem tam jsem se chtěl zabít vražením tužky do oka jen abych ho nemusel poslouchat.

Řekl bych, že někdo tam odpudivej bude působit nepříjemně i na druhé, ale světě div se… Každý Babiše naopak miluje. Vyhrál už několikeré volby za sebou a to dokonce s velkým náskokem. A lidi kolem mě se proměnili v hloupé slintající zombie, které jako by byly v nějakém babišovském tranzu.

Když hnutí ANO vyhrálo volby poprvé, rozuměl jsem tomu, že lidi v nich vidí něco „nového“, co je „zachrání“ před vším zlem světa. Nové tváře, nové naděje, nové cokoliv. Podobně jako to bylo s VV nebo s Topkou.

Říkal jsem si, že je jen otázkou času, kdy se ANO začne chovat jako ostatní strany, přijdou první skandály, korupční aféry a strana půjde do prdele. A tak si na ně další volby už nikdo nevzpomene.

A částečně jsem měl pravdu, protože se první aféry skutečně objevily. Babišovy dluhopisy, Čapí hnízdo, Babiš agent StB a pár dalších věcí. Jenomže milovníky Babiše to nijak nenaštvalo. Naopak — evidentně jeho podpora vzrostla. Jeho voliči na každou věc, která se na Babiše objeví reagují „to nastrčili jeho nepřátelé, aby ho zničili, ale my víme, že je to lež a Babiš je udatný rytíř na bílém koni, který nás má rád a dělá vše pro nás“ a taky „může za to Kalousek.“

Kdyby Babiš vyvraždil celou jejich rodinu, oni ho furt budou objímat a milovat a říkat, že za to může Kalousek.

Postupně jsem zjistil, že Babiš v sobě musí mít nějaké kouzlo, protože jak si jinak vysvětlit, že tolik lidí se ním nechalo zblbnout?

Moje babička byla třeba vždycky fanatický volič TOP09 a milovník Schwarzenberga. Volila je od začátku jejich existence a nikdy nepřipadalo v úvahu, že by to bylo jinak. Ale najednou puf, ona miluje Babiše. Selektivně všechny negativní informace o něm vypouští jako „lež jeho nepřátel“ a pan Babiš to s náma myslí dobře apod.

Moje matka taky přiznala, že se jí Babiš líbí a možná by ho i volila (a to ji normálně politika vůbec nezajímá).

Můj jeden známej se vždycky stavěl k politice stylem „politici kradou, nikomu nevěřím, nemá cenu volit, protože všichni jsou kurvy,“ ale jednou šel po Praze a potkal Babiše, takže se s ním dal do řeči.

Další den mi říká úplně nadšeně a totálně zářil jako sluníčko, že bude volit Babiše. Že ho potkal a že je úžasnej a skvělej. A že mu slíbil jak vystoupíme z EU a jak bude za nás bojovat. Dokonce mu prý Babiš dal jeho tajnou osobní emailovou adresu, kterou nedává jen tak někomu. WOW!

Neuvěřitelné jak se Babiš umí lidem dostat do hlavy a ošukat jim mozek a nakazit ho Babyšfilisem.

No, a nakonec je tu jeden kamarád, který je na rozdíl od předchozích jmenovaných doopravdy inteligentní, chápe dokonce spoustu myšlenek libertariánství. Rozumí dokonce kryptoměnám, sám je na stát často nasranej (zvláště když musí na úřad). A ten mě nedávno šokoval s tím, že bude volit Babiše a dokonce ho finančně podporovat. Říkal jsem si, jestli někde nezakopl a nenarazil se do hlavičky.

Podle jeho slov mu nevadí, že Babiš byl agent StB. Jinými slovy, že donášel na lidi, kteří byli kvůli někomu zatýkáni a vězněni. Tj. nevadí mu, že třeba na základě jeho informací se rozhodovalo, jestli někdo může vycestovat nebo ne. No big deal.

Jakákoliv negativní informace na Babiše je „lež“ a „útok jeho nepřátel.“

Můj kamarád dokonce vždycky odmítal všechno „stádní“, tj. odmítá dělat něco jen proto, že to dělají všichni ostatní. Nechce mít děti jen proto, že je mají všichni ostatní. Nechce chodit na firemní večírky jen proto, že tam chodí všichni ostatní. Snaží se prostě bojovat proti mainstreamu.

Jenže na druhou stranu pokorně následuje Babiše a hraje jeho Účtenkovku, jen proto, že to dělají všichni ostatní a tak on musí taky. Dokonce podle jeho slov „u nás to hraje každej, takže…“

Začínám si myslet, že Babiš je kouzelný dědeček. Že udělá abrakadabra a z lidí se stávají slintající IQ degenerované zombie, které chodí po čtyřech a neví o sobě.

Tak jako tak nechápu odkud se ty sympatie k hnutí ANO a Babišovi berou, protože…

  1. Hnutí ANO je úplně stejně trapná levicová sračková strana jako každá jiná.
  2. Babiš je úplně stejnej zmrd jako všichni ostatní politici.
  3. Kampaň hnutí ANO jsou prázdné fráze a žvásty stejně jako u ostatních stran.
  4. Politici z hnutí ANO prohlašují v médiích a na sociálních sítích zhruba stejné píčoviny jako politici z jiných stran.

Tak v čem je ANO jiné, že je tak oblíbené?

Dále jsem si všiml, že milovníci hnutí ANO jsou často velcí odpůrci strany ČSSD. V čem se ty strany jako liší? Obojí je levicový shit, kterej omezuje naše svobody. Dokonce tyto strany spolupracovaly pár let a přinesly spolu několik omezení svobod jako je zákaz kouření a EET. ANO je ze všech stran ČSSD nejpodobnější z celé řady důvodů.

Zvláštní taky je, jak plno lidí šokoval třeba Rozner, když viděli jak se projevuje v médiích. Jeho hlášky o vybrušování a zabrušování se staly legendární. Jenomže ostatní se taky neprojevují zrovna inteligentně. Nevzpomínám si, že bych třeba četl někdy něco od Teličky nebo Jourové, u čeho bych neudělal facepalm. V čem je Rozner jako horší?

Babiš je skutečně kouzelnej dědeček. Dovedl totiž lidem dát hovno a přesvědčit je, že je to nugát v čokoládě. Dovedl zničit víc mozkových buněk naráz, než by to zvládlo týdenní čuchání ředidla.

Píše pan Mathias Lukl na matthias.g6.cz

Článek vyšel na svobodny-svet.cz




Než začnete komentovat článek, přečtěte si prosím pravidla diskuze.
Vložit komentář: