EpShark

Švédsko nyní čelí smrtící epidemii útoků ručními granáty

16. 1. 2018



Švédsko zažívá krizi ručních granátů. Ano, čtete to správně. Slova "ruční granát" a "krize" ve stejné větě. To by bylo nemyslitelné před pouhými 10 lety, ale nyní má Švédsko bezprecedentní počet bombových a granátových útoků.

Před pár dny šel švédský důchodce ve Stockholmu na procházku. Byl na svém kole spolu se svým kamarádem, se kterým chodíval do místního obchodu. Na cestě si všiml něčeho zvláštního na zemi. Zastavil se, aby to vyzvedl a KABOOM. Ukázalo se, že je to ruční granát, který mu vybuchl v obličeji. Bohužel důchodce zemřel a jeho kamarád byl zraněn.

Místní svědkyně Charlotte Bergströmová napsala pro švédské noviny Expressen "Byla to obrovská exploze, celý byt se otřásl". Další dáma, která se před starým mužem před smrtí setkala, řekla novinářům, že "byl to opravdu milý muž. Je ho velká škoda".

O stoupajícím množství útoků granátem ve Švédsku se v alternativních médiích mluví už dost dlouho. Mnoho lidí měsíce varovalo před touto bombovou krizí, ale hlavní média tuto skutečnost úplně ignorovala, protože to nesouhlasí s jejich politicky korektním pohledem na Švédsko. Asi musí skutečně dojít ke smrti starého muže, než se o tom začne psát.

Ve Švédsku už dlouho existuje doslova epidemie útoků ručním granátem a jiných výbušnin. Možná jste už slyšeli, že Švédsko má krizi znásilnění, a sexuálních útoků, kterých má nejvíc v celé Evropě . Nyní má i bombovou krizi.

Podle Anny Nilssonové, švédské soudní vyšetřovatelky, bylo zaznamenáno v roce 2017 ve Švédsku 200 explozí. To je 100% nárůst od roku 2016, kdy bylo celkově zaznamenáno zhruba 100 výbuchů.

Uveďte si toto číslo do perspektivy: Švédsko má populaci 10 milionů lidí a v roce 2017 mělo 200 výbuchů. Pokud jej porovnáte s nějakou zemí, jako je USA, která má 323 milionů obyvatel, ekvivalent by byl téměř 6 500 výbuchů.

To by bylo skoro 18 výbuchů za den. Představte si, že v USA bylo za pouhých jeden rok 6 500 bombových útoků. Byla by to národní krize. Bylo by to vše ve zprávách. Ale ve Švédsku to média ignorují.

Tyto výbuchy, o nichž Anna Nilsson hovoří, zahrnují útoky ručním granátem, ale také bombové útoky a jiné výbušniny. Pokud se podíváte zejména na útoky ručním granátem, statistiky jsou následující:

Četnost útoků ručním granátem ve Švédsku:

2002 - 2012: 6 útoků.
2013: 2 útoky.
2014: 8 útoků.
2015: 45 útoků.
2016: 55 útoků.
2017: 39 útoků (do 2. prosince 2017).

Jak můžete vidět z těchto statistik, ve Švédsku došlo k vážnému nárůstu kolem roku 2014/2015. To se také shoduje s nárůstem jak znásilnění, tak střelby ve Švédsku. Zvláště se to také shoduje s migrační krizí. Švédsko zaznamenalo v roce 2015 rekordní počet migrantů (v tomto roce do Švédska přišlo 162 000).

Policie je také cílem těchto útoků. V uplynulých měsících byla policejní stanice ve městě Helsingborg bombardována a granáty byly vrženy na policejní auta.

Lidé, kteří páchají tyto útoky, nerespektují demokracii ani právní stát. Vytvářejí si vlastní zákony. Je dobře známo, že tito lidé jsou často členy kriminálních gangů. Tyto zločinecké gangy ve Švédsku jsou téměř výhradně tvořeny migranty a jsou to oni, kdo kontroluje ve Švédsku no-go zóny. Ve Švédsku je ve skutečnosti více než 55 no-go zón a tito lidé je považují za své území. Řídí obchody s drogami, zbraněmi atd.

A jak se dostanou k této těžké zbrani, jakou je granát? Švédský deník Sydsvenskan tomu věnoval svůj výzkum . Ptali se zločinců a dostali rychlou odpověď. Mohli si objednat ruční granát se stejným dnem doručení jenom za 1 200 SEK (146 dolarů neboli 3113 českých korun). Zbraně si lze takto snadno zakoupit na černém trhu.

Mějte na paměti, že ruční granáty nejsou jedinou těžkou zbraní, ke které mají tito lidé přístup. Mají spoustu automatických kulometů a dokonce v prosinci byl nalezen i RPG (ruční protitankový granátomet). RPG jsou určeny k ničení obrněných vozidel. Představte si škody, které by mohly způsobit, pokud by byli používány v hustě zalidněné oblasti. A pamatujte, že pokud by se jim podařilo najít jeden, můžete si být bohužel jisti, že jich mají více.

A jaké řešení má švédský ministr spravedlnosti?. Chce "granátovou amnestii", kdy mohou zločinci dobrovolně odevzdat granáty policii a nebudou potrestáni. Ne nedělám si srandu. Vážně !

Tenhle postoj Švédského ministra je také důvod, proč se věci až takhle zhoršili.

To, co Švédsko potřebuje, je poslat do armádu do no-go zón a vyčistit ji od zločineckých gangů. Toto je jediné řešení, pro tenhle problém. Ale bohužel je to něco, co je ve Švédsku příliš politicky nekorektní. A tak se prozatím bude Švédsko dále propadat do propasti.

Mike

Zdroj: Voice of Europe




Než začnete komentovat článek, přečtěte si prosím pravidla diskuze.
Vložit komentář: