EpShark

Švédská firma navrhuje postavit na střeše Notre Dame obří bazén

21. 5. 2019



Švédská architektonická firma navrhla přeměnit střechu katedrály Notre Dame v Paříži na obří plavecký bazén.

Ano, vážně.

V souladu s oznámením francouzské vlády, že bude upřednostňovat moderní redesign, Stockholmští Ulf Mejergren Architects (UMA) tvrdí, že střecha gotického kostela by se měla stát „novým meditačním prostorem s bezkonkurenčními výhledy na Paříž“.

Aby bylo možné vrátit Notre Dame do „městu a lidem“ (což byla situace před požárem), chce společnost instalovat „velký veřejný bazén, který bude zabírat střechu“.

„Náš návrh je doplňkovým prostorovým zážitkem do budovy, který bude odpovídat úžasu velkého interiéru; prostor pro myšlení a sebereflexi,“ říká UMA, která popisuje jejich projekt.

Zatímco návrh zní bizarně, ve skutečnosti to není tak špatné, jako některé jiné myšlenky, mezi něž patří přeměna střechy posvátné stavby na obrovský skleník.

Další plán spočívá v přeměně střechy na banální zahradu, ve které se nachází mezipodlažní byt.



Odborník na architekturu Tom Wilkinson také vyzval k tomu, aby byla padlá věž Notre Dame nahrazena islámským minaretem jako omluva alžírským muslimům zabitých francouzskou policií.

Jak jsme uvedli dříve , francouzská vláda zakázala státem-zaměstnanými architekty poskytovat rozhovory médiím o požáru Notre Dame, který zničil věž katedrály.

Skutečná příčina požáru zůstává záhadou.



Mike

Zdroj: Paul Joseph Watson




Než začnete komentovat článek, přečtěte si prosím pravidla diskuze.
KOMENTÁŘ:

Dude
21. 5. 2019 17:48
Příčinou požáru je termit, zápalná směs z práškového hliníku a oxidu železitého, jehož stopy byly nalezené v popílku.

Vložit komentář: