EpShark

Velký nárůst zneužívání holandských dívek převážně muslimy

8. 11. 2018



Počet holandských obětí sexuálního zneužívání ze strany gangů se masivně zvýšil, řekl Gideon van Aartsen z Mezinárodní organizace pro práva dětí Terre des Hommes holandským novinám AD.

Van Aartsen vede skupinu výzkumníků, která se zabývá fenoménu sexuálního zneužívání, říká, že několik různých taktik a triků se používá, aby přiměli holandské ženy a dívky k prostituci.

"Maloleté osoby jsou odvážené pracovat do jiné země [Belgie] jako způsob, jak jim zabránit útěku," říká vůdce výzkumné skupiny. Podle van Aartsena došlo v posledních letech k masivnímu nárůstu tohoto typu kriminality.

Dívky jsou nalákány a požádány, aby poslaly svoje intimní fotky, a pak jsou vydírány pomocí těchto obrázků. Muži zvyšují tlak a dělají z dívek prostitutky. Některé mladé dívky mají 20 zákazníků za jeden den.

Takzvaný "On-line obchod" s dívkami je jedním z hlavních důvodů, proč stále více holandských, ale i belgických dívek končí jako prostitutky. Dívky se vyhledávají prostřednictvím webových stránek Telegram, Tinder a školních webů

"Je to velká práce," říká Van Aartsen. "Někdy 160 lidí reaguje na jednu reklamu do 48 hodin."

Výzkum ukazuje, že 89 procent pasáků má přistěhovalecký původ a 60 procent jsou muslimové. Vyhledávají mladé a zranitelné dívky prostřednictvím internetu a dělají z nich prostitutky.

Letošní šetření novin AD ukázalo, že 1400 velmi mladých dívek je zneužíváno většinou muži migrantského pozadí.

K boji proti těmto gangům bude bojovat holandské oddělení Terre des Hommes a to bude taky spolupracovat s belgickou policií.

Mike

Zdroj: Voice of Europe




Než začnete komentovat článek, přečtěte si prosím pravidla diskuze.
Vložit komentář: