EpShark

Italský ministr vnitra představil novou tvrdší migrační politiku

17. 10. 2018



"Po třech měsících práce, setkáních, poslechu a dialogu, také po třech měsících urážek, hrozeb, obvinění a lží, máme zákon."

Italský ministr vnitra Matteo Salvini zveřejnil video o novém italském zákonu o bezpečnosti a přistěhovalectví od "špatného chlapíka, místopředsedy ministra Mattea Salviniho".

Ve velmi dobře přijímaném 12minutovém videu vysvětluje, že parlament zahájí diskuse a zlepší desítky článků zákonů, které "z našeho pohledu přinesou větší jistotu do ulic Itálie".

Je snadné pochopit, proč si lidé z Itálie tak oblíbili tohoto politika. Každý měsíc je Salvini oblíbenější a oblíbenější. Ve svém videu říká: "Posílám velký polibek panu Junckerovi, který mě, vládu nebo Itálii dnes ještě nekritizoval, ale zatím je jenom odpoledne."

Pokračuje: "Ale Moscovici se o to postaral. Francouzský socialista dnes řekl: Problémy Evropy jsou Salvini, Le Pen a Orbán, vůdcové krajní pravice."

"Francouzský socialista, který dává lidem rady, je směšný. Je zřejmé, že pokud evropští občané nejsou spokojeni s byrokraty, technokraty a finančníky, kteří ochromili a vyděsili celý kontinent a začali důvěřovat v Salvinimu, Orbánovi a Le Penové, je jasné, že problémem jsou oni, kteří vládli po celá léta hodně špatně."




Je zajímavé, že předseda Evropské komise Jean-Claude Juncker učinil prohlášení, že EU nepřežije italský exit.

"Evropa potřebuje Itálii a Itálie potřebují Evropu," řekl Juncker. EU podle něho nemůže přežít, pokud by Itálie vyšla z bloku. Řekl, že nedávné průzkumy naznačují, že většina italských lidí je pro to, aby Itálie zůstala v eurozóně.

Vicepremiér Salvini popisuje, co nový zákon udělá pro Itálii: „Tak co se změní pro Italy a legální přistěhovalce a skutečné uprchlíky s tímto zákonem je, že přineseme do toho zdravý rozum a spravedlnost. Vysvětlil jsem to prezidentovi Mattarellovi, respektujeme ústavu a mezinárodní úmluvy, ale nebudeme ze sebe dělat blázny.

"Pokud tedy žadatel o azyl přijde do Itálie, přistane v Itálii, požádá o politický azyl a mezitím obchoduje s drogami, udeří policejního důstojníka, bije důchodce nebo obtěžuje dítě, bude okamžitě předvolán místním prefektem a řekne se mu: můj milý, nejsi uprchlík, jsi zločinec a ... první letadlo, první loď, první teplovzdušný balón, zpátky domů."

"Pokud jste při činu přichyceni, jestliže jste v prvním případě shledáni vinným, jestliže jste se stal nebezpečím pro společnost, vrátíte se zpět do vaší země (...) italské občanství bude zbaveno těm, kteří byli odsouzeni za terorismus."

Není překvapením, že komentáře pod videem chválí Mattea Salviniho a lidé z jiných zemí říkají, že si přejí, aby měli vůdce silného a loajální svému lidu jako je Salvini.

Mike

Zdroj: Voice of Europe




Než začnete komentovat článek, přečtěte si prosím pravidla diskuze.
KOMENTÁŘ:

antichazar
18. 10. 2018 10:37
Jmeno Salvini je nejspis odvozeno od "il salvatore".
Jozef Toporcer
17. 10. 2018 13:15
Takých politikov potrebuje aj Slovensko .

Vložit komentář: